Halaman Utama

Minggu, 01 Januari 2012

9 Langkah Membuat Tudung / Jilbab Cantik ( Khusus Cewek )

Jupitter Fasion

Tudung merupakan salah satu cara untuk menutup aurat kepala bagi wanita. Terkini terdapat 1 jenis tudung baru yang dinamakan tudung senduk yang sungguh menginsafkan.


9 Langkah Membuat Tudung Senduk |
 Entry yang agak menyentap lagi selepas entri 8 Jenis Fesyen Tudung Pelik Di Malaysia dan 11 Fesyen Kontroversi Gaya Tudung Wanita Malaysiayang diinspirasikan oleh artikel asal yang bertajuk Koleksi Jenis-jenis dan Fesyen Tudung. Maaf. Bukan nak menghentam kaum wanita. Cuma nak sentap atau usik sedikit je. Baguslah kalau korang terasa. Tapi terasa je tak cukup. Semoga kalian menjadi muslimah sejati yang menjadi pendokong deen Allah. Amin. Gambar-gambar dan ulasan adalah dipetik dari Meriahuoll (kredit link di bawah).
Langkah 1: amik tudung bace cerah..cream..warna light2..pakai cam biase…tudung bawal lagi bagus..


Langkah 2: ikat kebelakang ujung tudung tu..jerut leher hingga muka bertukar menjadi biru…


Langkah 3: amik tudung lain corak2…bendera juga boleh yer..


langkah 4: amik tudung warna tadi…letakkan di bawah dagu….ala2 nak gantung diri gitew


Langkah 5: ikat mati di atas kepala..pastikan ketat…pastikan nak bukak mulut pun susah yer….


Langkah 6: ikat reben..pastikan kemas…


tadaaaaaa…siap…….chantek kan




Nak cantek lagi letak keronsang..penambang gaya…dah siap tudung senduk….gaya ni mmg sesuai di pakai ketika majlis berjumpe bakal mertua…melawat saudara di hospital tampoi…







Bonusssss Tips !!!

Dannnn...style tudung yang ini yang paaaaaling Cantikkk....
























Masih Penasarannnnn yaaaaaa....





NAAAAAHHHHHHH....INI DIAAAAAAAAAA....!!!



















kalau nak cantek lagi..gunakan anak tudung putih dan tudung puteh sebagai warna asas….untuk aksesori..amik sedikit kapas sumbatkan ke dalam dua belah lubang hidung…

Gaya ini sesuai untuk menghadiri majlis tahlil arwah dan majlis pengebumian…sekian terima kasih. selamat mencuba…

Sumber : http://melayukini.net/2011/12/9-langkah-membuat-tudung-senduk-lawak/#

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

http://jupitterpandawa.blogspot.com/

Silahkan masukan comentar anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...